Supă de fasole cu ciuperci

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de supa de fasole cu ciuperci din: fasole uscata, rosii cherry, ciuperci, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, paste mici, ulei, sare, piper, suc de lamaie, otet de mere.

Ingrediente:

Supă de fasole cu ciuperci

  • 200 g fasole uscată
  • 200 g roşii cherry
  • 300 g ciuperci
  • un morcov
  • o ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • un ardei capia
  • 100 g paste mici
  • 3 linguri de ulei
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • oţet de mere
  • suc de lămîie

Preparare:

Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe, se scuge de apă şi se pune în apă rece. Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele rase, ardeiul curăţat de seminţe şi tăiat felii subţiri. Se călesc pînă cînd se înmoaie, se adaugă roşiile tăiate în jumătăţi şi se mai ţin pe foc cinci minute. Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele călite şi fasolea.

Se presară ciupercile spălate şi tăiate în bucăţele, sarea şi piperul, pătrunjelul tocat şi se lasă pe foc pînă cînd legumele sunt aproape fierte.

Se adaugă pastele, se condimentează dacă mai este nevoie, se adaugă pătrunjel proaspăt tocat şi se opreşte focul.

Supă de fasole cu ciuperci

Supă de fasole cu ciuperci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea merge supa de fasole cu ciuperci 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.