Supa de fasole cu kaizer
PrinteazaSupa de fasole cu kaizer din: fasole, cartofi, morcovi, praz, ceapa, telina, usturoi, ulei, kaizer, sare, piper.
- 400 g fasole boabe
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- un fir praz
- 2 cepe
- 3 roşii
- un fir telină
- 2 căţei usturoi
- 2-3 linguri ulei
- 300 g kaizer
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se fierbe 45 de minute în oala sub presiune.
Ceapa şi usturoiul tocate se călesc în ulei, se adaugă legumele cubuleţe şi se lasă să se înmoaie. Se adaugă jumătate din cantitatea de fasole, mixată ca un piure, se toarnă apă şi se lasă la fiert o oră.
Se adaugă apoi restul de fasole boabe şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se aduce la masă cu kaizerul prăjit într-o tigaie fără ulei şi cimbru.
Pofta buna!