Supa de fasole cu pancetta
PrinteazaSupa de fasole cu pancetta din: ceapa, unt, cimbru, fasole, supa de pui, pancetta, chives.
- 2 cepe
- 1 lingura unt
- 4 fire de cimbru
- 2 cutii a câte 400 g de fasole uscată albă
- 750 ml de supă de pui
- pancetta
- chives
Mod de preparare:
Se prăjesc 2 cepe tocate mare într-o lingură de unt până se înmoaie, cam 10 minute.
Se adaugă frunzele de la 4 fire de cimbru, 2 cutii a câte 400 g de fasole uscată albă, scursă şi clătită, şi 750 ml de supă de pui şi se fierbe totul la foc mic 10 minute.
Se asezonează, se mixează într-un blender şi se serveşte cu topping de pancetta (sau costiţă) şi chives deasupra şi se mănâncă cu pâine crocantă.
Pofta buna!