Supa de fasole cu praz

Printeaza

Supa de fasole cu praz din: fasole, praz, ceapa, ardei, dovlecel, morcov, telina, rosii, cimbru.

Ingrediente:Supa de fasole cu praz

  • 200 g fasole verde
  • 100 g fasole boabe albă
  • 100 g fasole boabe roşie
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 fir de praz
  • 1 dovlecel
  • 1 telină mică
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 200 g roşii în bulion
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală fasolea şi pune-o la fiert cu puţină sare şi bicarbonat. Schimbă apa de trei ori.

Curăţă legumele şi taie felii dovlecelul, prazul,-ardeiul, toacă mărunt ceapa, iar ţelina şi morcovul dă-le pe răzătoarea mică.

Căleşte iute ceapa cu morcovul, adaugă ţelina, fasolea verde, ardeiul gras, prazul, pune apă şi sare şi lasă-le să fiarbă până se înmoaie.

Când acestea sunt aproape fierte, pune feliile de dovlecel, cimbru, fasolea boabe şi roşiile tăiate cubuleţe. Mai dă în câteva clocote, apoi închide focul.

Presară pătrunjel tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.