Supa de fasole verde cu costita

Printeaza

Supa de fasole verde cu costita afumata din: cartofi, ceapa, unt, maghiran, sare, piper, zeama de legume, fasole verde, smantana, costita afumata, paturnjel.
Ingrediente:Supa de fasole verde cu costita afumata

  • 750 g cartofi fainosi
  • 1 ceapa
  • 20 g unt
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • sare
  • piper
  • 1,2 l zeama concentrata de legume
  • 500 g fasole verde
  • 1 pahar smantana
  • 150 g costita afumata
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se toaca marunt ceapa curatata si se caleste impreuna cu cartofii in untul incins. Se adauga maghiranul, se sareaza, se pipereaza, se stinge cu zeama de legume si se lasa sa fiarba incet cu capac circa 10 minute.

Se spala fasolea verde si se taie, oblic, bucati mai mici si se incorporeaza in supa mixata in robotul de bucatarie. Se adauga smantana si se lasa sa fiarba un sfert de ora, la foc mic.

Se taie costita afumata fasii, se prajeste intr-o tigaie fara grasime si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.

Patrunjelul ales si spalat se taie marunt si se introduce in supa, impreuna cu costita rumenita.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.