Supă de fasole verde cu creveţi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de fasole verde cu creveti din: supa de pui, fasole verde, ceapa, morcov, cimbru, patrunjel, foi de dafin, ciuperci, unt, smantana, creveti, sare de mare si piper negru.
- 880 ml supă de pui
- 250 g fasole verde (lăsată în apă peste noapte)
- 1 ceapă mică decojită
- 1 morcov curăţat
- cimbru
- pătrunjel
- foi de dafin
- 10 g ciuperci proaspete şi feliate
- 50 g unt
- 150 ml smântână dulce
- 12-18 creveţi
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se scurge fasolea şi se pune într-o cratipţă.Se acoperă cu 5 cm apă rece şi sărată.Se adaugă ceapa, morcovul, cimbrul, pătrunjelul si foile de dafin.Se fierb timp de 10 minute la foc tare si apoi înca 30-35 minute la foc mic, până ce fasolea devine moale.Scurgeţi şi scoateţi din cratiţă ceapa, morcovii, cimbrul, pătrunjelul si foile de dafin.Puneţi de-o parte 100 g de fasole pe care o vom folosi la garnitură.Puneţi restul de fasole în blender până la omogenizare.
Fierbeţi creveţii timp de 30 secunde într-un sos făcut din două părţi apă si 1/4 oţet.Decojiţi creveţii şi scoateţi vena neagră de pe spate.Taiaţi fiecare crevete in 3.
Puneţi la fiert legumele şi deasupra adăugaţi si piureul de fasole.Puneţi din nou amestecul în mixer şi apoi iar în tigaie.Adăugaţi smântâna şi untul si bateţi cu un tel pâna ce se formează o supă.
Căliţi ciupercile în unt până încep să se coloreze şi apoi adăugaţi creveţii şi fasolea rămasă.Lăsaţi-le 3-4 minute pe foc. Turnaţi amestecul în boluri şi supa deasupra şi serviţi.
Supă de fasole verde cu creveţi
Poftă bună!