Supa de fasole verde cu marar
PrinteazaSupa de fasole verde cu marar din: fasole verde, morcov, patrunjel, ceapa, rosii, patrunjel, marar, sare.
- 1/2 kg fasole verde crudă (fără aţe)
- 1 morcov
- 1 pătrunjel (rădăcină)
- 1 ceapă
- 2 roşii (sau 2 linguri bulion)
- pătrunjel verde
- mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt sau se dă printr-o râzătoare mare, apoi se pune la fiert în 2 I apă care fierbe. Odată cu el se pune la fiert şi ceapa tăiată mărunt.
Când începe să se moaie, în apa fiartă se adaugă fasolea tăiată în jumătăţi sau chiar în sferturi şi se mai lasă la fiert cam 15 minute.
Când şi fasolea s-a muiat, se adaugă roşiile tocate (sau bulionul) şi uleiul. Se sărează după gust şi se mai dă în două clocote.
Tradiţional se serveşte cu smântână sau cu iaurt, iar în farfurie se presară verdeaţă tociată.
Pofta buna!