Supa de fasole verde cu smantana
PrinteazaSupa de fasole verde cu smantana din: fasole, smantana, morcov, ceapa, rosii, sare, verdeata.
- 1 kg fasole păstăi
- 1 cană cu smântână
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 roşii
- sare
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea, spălaţi-o cu apă călduţă, rupeţi-o în două şi fierbeţi înăbuşit cu 500 ml apă (care clocoteşte când puneţi fasolea) timp de 30 min.
Impreună cu fasolea, puneţi la fiert 1 morcov şi 1 ceapă tăiate în patru. Săraţi şi puneţi roşiile decojite, tăiate felii subţiri sau cuburi, mai lăsaţi 10 min.
Serviţi după ce s-a răcorit, dreasă cu smantana şi decorată cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!