Supa de fasole verde cu sos de ou
PrinteazaSupa de fasole verde cu sos de ou din: fasole verde, oua, sare, rosie, ceapa, marar, ulei, lamaie.
- 1 kg fasole verde
- 2 ouă fierte tari
- sare
- 1 roşie
- 1 ceapă
- mărar tocat
- 1 lingură cu ulei
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea de capete şi codiţe, rupeţi-o, spălaţi-o în apă călduţă şi puneţi-o la fiert în apă care clocoteşte timp de 20 min. Săraţi, adăugaţi ceapa şi roşia tocate fin şi mai fierbeţi 15 min.
Din cele 2 gălbenuşuri date pe râzătoare faceţi un sos adăugând sare, zeamă de lămâie, ulei şi mărar tocat, totul subţiat cu supă, răsturnaţi în vasul cu mâncare.
Fierbeţi supa încă 1 minut şi stingeţi focul. Serviţi-o caldă, cu/fară crutoane.
Pofta buna!