Supa de fazan cu galuste de gris
PrinteazaO reteta de supa de fazan cu ceapa, morcov, telina, patrunjel, sare servita cu galuste de fris si mujdei de usturoi.
- un fazan
- o ceapă
- un morcov
- o jumătate de ţelină
- o legătură de pătrunjel
- sare
- griş
- 3 căţei de usturoi
- puţin mălai
Mod de preparare:
Fazanul se ţine într-un loc răcoros cîteva zile, atîrnat cu capul în jos. Se curăţă de pene, se pîrleşte, se freacă cu puţin mălai, se spală şi se scot intestinele.
Se spală din nou şi se pune la fiert în apă rece. După primul cloqot se ia spuma şi se adaugă sarea, legumele şi boabele de piper. Supa se strecoară şi se serveşte cu găluşte de griş şi mujdei de usturoi. Se poate folosi §i fazan bătrîn.
Poftă bună!