Supă de fructe de mare cu sălăţică
PrinteazaO reteta de supa de fructe de mare cu salatica din: scoici de mare, creveti, salatica, ceapa, usturoi, morcov, telina, ardei, vin alb, vermut, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 700 g scoici de mare
- 400 g creveţi
- 300 g sălăţică
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 tulpină de ţelină
- 1 ardei verde dulce
- 2-3 rămurele de cimbrişor
- 2 pahare de vin alb sec
- 2 pahare de vermut
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi scoicile de mare să se cureţe în apă rece cu sare timp de 3 ore, schimbând apa de două ori, ca să scurgeţi nisipul. Pentru a pregăti supa de peşte, curăţaţi şi tocaţi ceapa, ţelina, morcovul şi ardeiul iute, decorticaţi creveţii şi scoateţi-le capetele, spălaţi şi tocaţi pătrunjelul şi cimbrişorul.
Puneţi legumele într-o cratiţă cu 1 l de apă, adăugaţi capetele şi carapacele creveţilor, turnaţi vermutul şi condimentaţi cu sare şi cu piper. Lăsaţi să fiarbă totul 30 de minute de când începe să clocotească, după care strecuraţi lichidul şi păstraţi-l cald.
Intre timp, după ce aţi spălat scoicile, puneţi-le pe foc într-o tigaie cu un căţel de usturoi curăţat, cu vinul şi piperul negru. Aşteptaţi să se desfacă valvele, apoi scoateţi pulpa şi puneţi-o deoparte.
Curăţaţi căţelul de usturoi rămas, spălaţi sălăţică şi tăiaţi-o fideluţă. Căliţi usturoiul în ulei extravirgin de măsline, puneţi cozile de creveţi şi fierbeţi-le 2 minute, apoi adăugaţi supa de peşte, mai fierbeţi 3 minute şi adăugaţi scoicile.
Continuaţi fierberea 5 minute, amestecând din când în când. Stingeţi focul şi potriviţi de sare şi de piper. Serviţi supa în castronele de pământ, foarte fierbinte, ornând-o cu rămurele de cimbrişor.
Supă de fructe de mare cu sălăţică
Poftă bună!