Supă de găină a la grec

Printeaza

Supă de găină a la grec

Ingrediente:Supă de găină a la grec

  • 1 găină (1—1,500 kg)
  • 2—2,5 1 apă
  • 125 g orez
  • 3 ouă
  • 1 lămîie

 

Mod de preparare:

Punem găina curăţată într-o oală, tur­năm apă rece cît să acopere pasărea şi lăsăm să fiarbă bine, dar încet. După ce a fiert, scoatem pasărea. O parte din piept şi măruntaie le tăiem mărunt (pot fi lăsate şi întregi). Punem orezul în zeamă şi îl fierbem bine. Apoi adăugăm pieptul şi măruntaiele tocate.

Batem gălbenuşurile într-un castron, adăugăm zeama de lămîie, apoi zeamă de supă, puţin cîte puţin, amestecînd me­reu. Zeama de supă nu trebuie să fie fier­binte, ci numai caldă.

După ce se ames­tecă zeama de pasăre cu gălbenuşurile, turnăm din nou supa în oala cu găina şi cu restul de supă, amestecînd mereu. Ţi­nem oala pe baia de apă sau la foc moale 4—5 minute, apoi servim.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. As face si eu o supa de gaina; vreau ceva mai usor decat atata carne.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.