Supă de găină a la grec
PrinteazaSupă de găină a la grec
- 1 găină (1—1,500 kg)
- 2—2,5 1 apă
- 125 g orez
- 3 ouă
- 1 lămîie
Mod de preparare:
Punem găina curăţată într-o oală, turnăm apă rece cît să acopere pasărea şi lăsăm să fiarbă bine, dar încet. După ce a fiert, scoatem pasărea. O parte din piept şi măruntaie le tăiem mărunt (pot fi lăsate şi întregi). Punem orezul în zeamă şi îl fierbem bine. Apoi adăugăm pieptul şi măruntaiele tocate.
Batem gălbenuşurile într-un castron, adăugăm zeama de lămîie, apoi zeamă de supă, puţin cîte puţin, amestecînd mereu. Zeama de supă nu trebuie să fie fierbinte, ci numai caldă.
După ce se amestecă zeama de pasăre cu gălbenuşurile, turnăm din nou supa în oala cu găina şi cu restul de supă, amestecînd mereu. Ţinem oala pe baia de apă sau la foc moale 4—5 minute, apoi servim.
Poftă bună!
As face si eu o supa de gaina; vreau ceva mai usor decat atata carne.