Supa de gaina cu fidea
PrinteazaSupa de gaina cu fidea din: gaina, ienibahar, dafin, ceapa, cartofi, morcovi, patrunjel, leustean, fidea, sare.
- l găină mare
- 10 boabe ienibahar
- 3 foi dafin
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- pătrunjel şi leuştean verde, tocate mărunt
- fidea
- sare
Mod de preparare:
Găina se spală bine, se tranşează şi se pune la fiert într-o oală cu apă. Când apa a dat în clocot se pun toate ingredientele spălate şi tăiate bucăţi mici.
Puţin înainte de a fi gata, se scot foile de dafin şi se adaugă fideaua. Se lasă pe foc potrivit până ce fideaua este gata şi se potriveşte cu sare.
Se serveşte caldă, cu pătrunjel, leuştean şi frunze de salată verde, tăiate mărunt.
Pofta buna!