Supa de gaina cu galuste de branza
PrinteazaSupa de gaina cu galuste de branza din: maruntaie de gaina, piept de gaina, morcovi, cartofi, ou, gris, branza dulce, verdeata, sare.
- Maruntaie de gaina sau piept de gaina
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 ou
- 3 linguri cu gris
- 2 linguri cu branza dulce de vaci
- verdeata tocata
- sare
Mod de preparare:
Se spala carnea, se pune intr-un vas mare acoperita cu 1,5 1 apa rece. Se da in clocot si se arunca apa, se spala carnea si se umple oala cu 1,5 1 apa rece. Se fierbe 10 minute, dupa care se pun morcovii si cartofii spalati, curatati si taiati in patru.
Se pune sarea necesara si se fierbe totul acoperit inca 30 minute. Carnea se scoate si se pregateste ca felul doi, iar supa se strecoara in alt vas pentru ca trebuie sa fie limpede. Oul se bate spuma, apoi se pune grisul in ploaie.
Se ingroasa pasta cu branza de vaci. Se ia din amestec cu lingurita si se pun galustele sa fiarba in supa care s-a oprit din clocot. Se fierb cu oala acoperita, la foc mic timp de 20 minute.
Se stinge focul si se presara verdeata tocata fin peste supa. Daca supa este prea grasa se degreseaza punand o felie de paine deasupra supei si avand grija sa nu se desfaca. Supa se serveste calda.
Pofta buna!