Supa de gaina cu galuste si patrunjel
PrinteazaSupa de gaina cu galuste si patrunjel din: gaina, zarzavat, oua, ulei, gris, sare, piper boabe, patrunjel.
- 1 găină
- zarzavat pentru supă, dupa preferinta
- 3 ouă
- 1 lingură ulei
- 8-9 linguri griş
- sare
- piper boabe
- pătrunjel
Mod de preparare:
Găina foarte bine curăţată şi spălată o pui la fiert. Când dă în clocot, iei spuma de câte ori este nevoie şi apoi adaugi zarzavatul, boabele de piper şi sarea. Laşi să fiarbă împreună, până când găina este fiartă.
Strecori supa şi o pui pe foc. Intre timp, faci găluştele. Baţi foarte bine ouăle, până devin spumă, adaugi grisul şi uleiul şi baţi cu energie în continuare. Iei din compoziţie cu o lingură, pui găluştele în supă şi le laşi la fiert 15-20 de minute. Din când în când pui şi apă rece. Iei oala de pe foc şi presari pătrunjelul tocat mărunt.
Supa de gaina cu galuste si patrunjel
Pofta buna!