Supa de gaina cu morcovi
PrinteazaSupa de gaina cu morcovi din: tacamuri de gaina, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, sare.
- tacâmuri de găină
- o ţelină
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 2 rădăcini păstârnac
- 2 rădăcini pătrunjel
- verdeaţă, după gust
- sare
Mod de preparare:
Tacâmurile de găină se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se lasă la foc mare până ce începe să se formeze spuma, care se îndepărtează după ce se micşorează focul.
Când nu mai apare spuma se pun legumele, spălate şi curăţate (ceapa întreagă şi restul legumelor tăiate).
Se lasă la foc mic până ce legumele sunt fierte. După fierbere, se îndepărtează ceapa şi se aduce supa la masă cu verdeaţă şi eventual carne curăţată de pe oase.
Pofta buna!