Supa de gaina cu paste si morcov
PrinteazaSupa de gaina cu paste si morcov din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, paste scoici, cartofi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 găină de 1 1/2 kg
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1/2 ţelină
- 1 mână de paste scoici
- 2 cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, cureţi pasărea de pene şi toate cele, apoi o pârleşti la flacăra aragazului, după care o cenătuieşti (adică o tai bucăţi). Pui pasărea la fiert în 4 l de apă.
Spumezi destui de des, din 2 motive: pentru a obţine o supă limpede şi i mai ales pentru a nu se revărsa din oală şi să murdărească oala şi aragazul.
După vreo 2 ore de fiert, adaugi legumele spălate şi tăiate grosier. Le mai laşi la fiert vreo 30 de minute, după care adaugi pastele.
Durata de fierbere poate fi mai mare sau mai mică, în funcţie de cât de bătrână este zburătoarea. Condimentezi după gust, mai dai în vreo două clocote, apoi opreşti focul.
Pofta buna!