Supă de găină cu profiterol
PrinteazaSupă de găină cu profiterol din: carne de gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, radacina de telina, patrunjel verde, ceapa, piper, sare, oua, ulei, faina si sare.
- 1 kg carne de gaina (fara cap si picioare)
- 250 g morcovi
- 100 g radacina de patrunjel
- 100 g pastarnac
- 100 g telina radacina
- 150 g ceapa
- 50 g patrunjel verde
- 1 g piper boabe
- 30 g sare
pentru profiterol:
- 3 oua
- 100 ml apa
- 50 ml ulei
- 100 g faina
- 50 g sare
Mod de preparare:
Cureţi găina şi o speli bine. Morcovii, ţelina, pătrunjelul rădăcină, păstârnacul şi ceapa, după ce le-ai curăţat de coajă, le speli şi le tai în patru. Pătrunjelul verde, curăţat şi spălat, îl tai mărunt. Pui carnea la fiert în apă cu sare şi spumezi de mai multe ori.
Adaugi morcovii, ceapa, ţelina, păstârnacul, pătrunjelul rădăcină şi piperul boabe. După fierbere, scoţi legumele şi carnea într-un alt vas şi le foloseşti la alte preparate. Separat, prepari profiterolul. Intr-un vas, pui la fiert apă, ulei şi sare.
Pui făina şi amesteci bine cu telul, pentru obţinerea unei compoziţii omogene, lei vasul de pe foc, laşi să se răcească puţin compoziţia şi adaugi treptat ouăle.
Intr-o tavă unsă cu ulei, torni compoziţia rezultată cu ajutorul unui poş la care montezi un dui (capătul metalic) mic, sub formă de mici sfere. Le coci la cuptor, la un foc de intensitate mare.
Pofta buna!