Supa de gaina cu salata verde
PrinteazaSupa de gaina cu salata verde din: piept de gaina, salata, gris, lapte, smantana, ceapa, sare.
- 2 piepţi de găină
- 1 salată verde
- 100 g griş
- 2 gălbenuşuri
- 1 pahar cu lapte
- 50 g smântână
- 1 albuş
- 1 ceapă
- 3 l apă
- sare
- 1 l supă
Mod de preparare:
Intr-un litru de supă de pasăre şi 1/2 l apă puneţi pieptul de găină la fiert. Lăsaţi-l să clocotească încet 15 minute, adăugaţi o linguriţă cu sare şi 1 ceapă.
Tăiaţi salata julienne şi puneţi-o la fiert cu grişul în supă, după ce pieptul de găină a fost fiert şi pus la o parte. Al doilea piept crud tocaţi-l mărunt, combinaţi-l cu albuşul, sarea şi smântână şi din amestec faceţi chifteluţe.
Legaţi apoi supa cu gălbenuşurile şi laptele şi, când serviţi la masă, adăugaţi chifteluţele fierte.
Pofta buna!