Supa de gaina cu tarhon

Printeaza

Supa de gaina cu tarhon din: carne de gaina, apa, frisca, lapte, tarhon, boia, faina, unt, sare, ceapa, ou.

Ingrediente:Supa de gaina cu tarhon

  • 1, 2 kg carne de găină
  • 1/4 l frişcă amestecată cu lapte
  • 2 legături de tarhon
  • 1 linguriţă cu boia de ardei dulce
  • 60 g unt
  • 1 lingură cu făină
  • sare
  • 1 cub de Knorr
  • 1 ceapă
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 albuş
  • 3 l de apă

 

Mod de preparare:

Separaţi carnea de pe oase, treceţi-o prin maşina de tocat cu sită deasă, combinaţi-o cu 70 g de frişcă amestecată cu lapte şi omogenizaţi amestecul foarte bine.

Preparaţi un fel de chifteluţe în formă de cârnăciori. Separat, fierbeţi oasele timp de 40 de minute, împreună cu 1 ceapă şi oase de porc.

Strecuraţi apoi supa şi fierbeţi un rântaş la foc mic, vreme de 8 minute. Rântaşul pregătiţi-l din unt şi făină. Opăriţi tarhonul, tocaţi-l mărunt, puneţi-l în supă fierbinte, după care legaţi supa cu gălbenuşurile şi restul de frişcă.

Puneţi în supă chifteluţele, care au fost fierte separat, în apă clocotită, 5 minute.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.