Supa de gaina cu tarhon
PrinteazaSupa de gaina cu tarhon din: carne de gaina, apa, frisca, lapte, tarhon, boia, faina, unt, sare, ceapa, ou.
- 1, 2 kg carne de găină
- 1/4 l frişcă amestecată cu lapte
- 2 legături de tarhon
- 1 linguriţă cu boia de ardei dulce
- 60 g unt
- 1 lingură cu făină
- sare
- 1 cub de Knorr
- 1 ceapă
- 2 gălbenuşuri
- 1 albuş
- 3 l de apă
Mod de preparare:
Separaţi carnea de pe oase, treceţi-o prin maşina de tocat cu sită deasă, combinaţi-o cu 70 g de frişcă amestecată cu lapte şi omogenizaţi amestecul foarte bine.
Preparaţi un fel de chifteluţe în formă de cârnăciori. Separat, fierbeţi oasele timp de 40 de minute, împreună cu 1 ceapă şi oase de porc.
Strecuraţi apoi supa şi fierbeţi un rântaş la foc mic, vreme de 8 minute. Rântaşul pregătiţi-l din unt şi făină. Opăriţi tarhonul, tocaţi-l mărunt, puneţi-l în supă fierbinte, după care legaţi supa cu gălbenuşurile şi restul de frişcă.
Puneţi în supă chifteluţele, care au fost fierte separat, în apă clocotită, 5 minute.
Pofta buna!