Supă de găină cu tortellini
PrinteazaO reteta de supa de gaina cu tortellini din: faina alba, oua, mortadella, sunca, pulpa de porc, parmezan, ou, supa de gaina, nucsoara si sare.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 4 ouă
pentru umplutură:
- 100 g mortadella
- 100 g şuncă crudă
- 100 g pulpă de porc
- 12 linguri parmezan ras
- 1 ou
- 2 1 supă de găină
- nucşoară
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
compoziţie omogenă. Adaugă la tocătură parmezanul ras, oul, un praf de sare şi puţină nucşoară rasă şi amestecă.
Frământă bine faina cu ouăle şi, când ai obţinut un aluat neted şi omogen, strânge-1 în formă de bilă şi lasă-1 să se odihnească o oră. întinde o foaie nu foarte subţire şi taie-o în pătrate cu un dispozitiv special sau cu o rotiţă de patiserie.
Pune pe fiecare pătrat o grămăjoară din umplutură. Pliază-le pe diagonală, obţinând nişte triunghiuri şi lipeşte-le marginile apăsând cu degetele. Lasă pastele să se usuce puţin, apoi fierbe-le 5 minute într-o oală în care ai pus supa să clocotească.
Când pastele sunt fierte, stinge focul, lasă-le să se odihnească pentru câteva minute şi serveşte-le împreună cu supa, presărând în momentul servirii puţin parmezan ras în fiecare farfurie.
Supă de găină cu tortellini
Poftă bună!