Supa de gaina grasa cu taitei de casa

Printeaza

Supa de gaina grasa cu taitei de casa din: gaina de casa, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras, ceapa, sare, piper, patrunjel, faina, oua.

Ingrediente:Supa de gaina grasa cu taitei de casa

  • 1 găină de casă
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde tocat mărunt

Tăiţei:

  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se fac tăiţeii: se amestecă făina cu sare, se adaugă ouăle şi se amestecă până rezultă un aluat tare, fără a fi elastic. Se întinde aluatul cu merdeneaua într-o foaie cât mai subţire, apoi se rulează şi se taie cu cuţitul fâşii subţiri.

Tăiţeii se pun la uscat pe o hârtie curată. Se pot folosi şi imediat, dar e indicat să fie lăsaţi la uscat măcar o zi.

Se porţionează găina şi se pune la fiert. Se adaugă ceapa şi ardeiul, tăiate în Vi şi rădă-cinoasele întregi. Când carnea e fiartă, se pune şi puţină sare. Se strecoară supa. Legumele se pun deoparte; carnea se adaugă separat în farfurii, în momentul servirii.

Se gustă supa de sare şi piper şi se dă în clocot. Se adaugă tăiţeii, se lasă câteva min. la fiert. Se stinge focul, se pune capacul şi se lasă să se odihnească 30 min. Se serveşte cu cărniţă şi pătrunjel tocat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.