Supa de găină
PrinteazaSupa de găină
- 1 găină grasă (1—1,500 kg)
- 2—2,5 l apă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 1 ceapă
- sare
- un buchet de verdeaţă
Mod de preparare:
Curăţăm găina, o spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cu puţină sare), cit să o acopere. Luăm spuma. Punem zarzavatul curăţat şi spălat şi buchetul de verdeaţă.
Lăsăm să fiarbă încet, la foc potrivit. O găină tînără fierbe în 1-1/2 ore, iar una bătrînă, în 2—2/2 ore. Incercăm pasărea la picior.
Apucăm cu două degete pulpa găinii şi strîngem ; dacă este moale, carnea este fiartă. Strecurăm supa şi o servim cu diferite garnituri, după dorinţă. Găina o servim ca rasol, de asemenea cu diferite garnituri.
Poftă bună!
Mama face o supa de gaina absolut delicioasa.