Supa de găină

Printeaza

Supa de găină

Ingrediente:Supa de găină

  • 1 găină grasă (1—1,500 kg)
  • 2—2,5 l apă
  • 1 mor­cov
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1 ceapă
  • sare
  • un buchet de verdeaţă

 

Mod de preparare:

Curăţăm găina, o spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cu puţină sare), cit să o acopere. Luăm spuma. Punem zar­zavatul curăţat şi spălat şi buchetul de verdeaţă.

Lăsăm să fiarbă încet, la foc potrivit. O găină tînără fierbe în 1-1/2 ore, iar una bătrînă, în 2—2/2 ore. Incercăm pasărea la picior.

Apucăm cu două de­gete pulpa găinii şi strîngem ; dacă este moale, carnea este fiartă. Strecurăm supa şi o servim cu diferite garnituri, după do­rinţă. Găina o servim ca rasol, de aseme­nea cu diferite garnituri.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Mama face o supa de gaina absolut delicioasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.