Supa de galuste cu pipote 

Printeaza

Supa de galuste cu pipote din: pipote de pui, ceapa, morcovi, ulei, mazare, ciuperci, unt, faina, ou.

Ingrediente:Supa de galuste cu pipote

  • 500 g pipote de pui
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 4 linguri ulei
  • 100 g mazăre
  • pătrunjel verde
  • 100 g ciuperci

Pentru găluşte:

  • 50 g unt
  • 100 g făină
  • 1 linguriţă pătrunjel tocat
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa în uleiul încins, apoi adaugă pipotele tăiate mărunt. Prăjeşte timp de 2-3 minute, sărează, piperează, apoi stinge cu o ceaşcă de apă. Lasă să fiarbă 60-70 de minute.

Când pipotele sunt aproape fierte, adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe şi ciupercile curăţate şi tăiate felii. Mai toarnă peste ele 1 l de apă şi lasă să mai fiarbă 15 minute.

Intre timp, prepară găluştele. Pune untul într-o cratiţă pe foc, adaugă 100 ml de apă şi lasă să fiarbă. Toarnă făina amestecând continuu. Lasă să clocotească un minut, fără să te opreşti din amestecat.

Ia vasul de pe foc şi lasă să se răcească puţin. Adaugă în compoziţia călduţă oul, un praf de sare şi pătrunjelul tocat fin. Pune să clocotească un vas cu apă şi sare, apoi pune la fiert găluştele formate cu ajutorul linguriţei.

Lasă 10 minute.

Serveste cu verdeata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.