Supa de ghebe cu chimen
PrinteazaSupa de ghebe cu chimen din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen, boia, sare, piper si patrunjel verde.
- 400-500 g ghebe
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 4-5 cartofi
- ulei
- 1/2 lingurita chimen
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Ghebele le cureţi, le speli, pe cele mari le tai mai mici, iar pe cele mici le pui întregi, apoi le fierbi în apă cu sare timp de 10-15 minute. După ce sunt gata, le scurgi bine de apă ş le căleşti în ulei bine încins.
Adaugi chimenul, condimentezi cu boia de ardei, sare şi piper după gust, pui o ceşcuţă de apă şi laşi să fiarbă înăbuşit circa 30 de minute.
Ceapa, morcovul, păstîrnacul, ţelina şi cartofii, le cureţi, le speli, le tai cuburi şi le pui la fiert în 2,5 l apă cu sare. Când legumele sunt fierte, adaugi ghebele, mai laşi 10 minute pe foc, apoi opreşti focul şi presari pătrunjel verde.
Pofta buna!