Supa de gris rumenit cu lapte si patrunjel
PrinteazaSupa de gris rumenit cu lapte si patrunjel din: morcovi, pătrunjel rădăcină, ceapă, griş, lapte, unt, pătrunjel verde, pâine fară sare.
Ingrediente:
- 250 g morcovi
- 250 g pătrunjel rădăcină
- 100 g ceapă
- 300 g griş
- 1 l lapte
- 50 g unt
- 1 legătură pătrunjel verde
- 250 g pâine fară sare
Mod de preparare:
Zarzavatul tăiat subţire, se fierbe în apă clocotită, cu puţină sare. într-un vas rumeniţi grişul, fară grăsime.
Când prinde culoarea caramelei, stingeţi-l cu supă strecurată, amestecând bine, să nu se facă cocoloaşe. Se continuă fierberea încă 10 minute.
Se adaugă apoi laptele fierbinte şi untul crud şi se lasă să mai clocotească puţin. Se serveşte în farfurii presărat cu pătrunjel tocat, cu mici crutoane de pâine prăjite în cuptor.
Pofta buna!