Supa de gulii cu crutoane
PrinteazaSupa de gulii cu crutoane din: unt, faina, gulii, curcuma, supa de legume, sare, smantana, paine, ulei de masline si sare cu aroma de usturoi.
- 20 g unt
- 2 linguri faina
- 400 g gulioare
- 2 lingurite curcuma
- 800 ml supa de legume
- sare
- 200 m smantana
- 4 felii paine
- 1 lingura ulei de masline
- sare cu aroma de usturoi
Mod de preparare:
Se topeşte untul înr-o tigaie şi se presară făina; secăleşte şi se stinge cu supă; se lasă să fiarbă cca 10 minute la foc moale. Se curăţă guliile şi se rad pe răzătoarea mare.
Se adaugă în sosul Bechamel de pe foc şi se presară curcuma; se amestecă şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 minute.
Se sărează supa, se pasează şi se adaugă smântână; se încălzeşte la foc moale, dar nu se lasă să mai fiarbă. Se taie cuburi pâinea şi se prăjeşte în ulei de măsline; se adaugă sare cu aromă de usturoi.
Se serveşte cu crutoane.
Pofta buna!