Supa de gulii cu galbiori si galuste zdrentuite
PrinteazaSupa de gulii, cu galbiori si galuste zdrentuite din: gulie, galbiori, ou, faina, untura, leustean, ceapa, morcovi, sare, piper.
- 1 gulie
- 300 g gălbiori
- 1 ou
- 2 linguri făină
- 1 linguriţă untură de găină
- 2 fire leuştean
- 1 ceapă verde mică
- 6 morcovi
- 3 l apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli legumele şi gălbiorii. Toci ceapa, apoi o căleşti în untura de găină, până se aureşte puţin.
Adaugi legumele tăiate fideluţă şi gălbiorii fâşii. Stingi cu apă şi fierbi cam 20 de minute.
Baţi oul cu făina şi puţină apă, dacă trebuie. Aluatul obţinut trebuie să curgă.
Torni în oală, amestecând cu o lingură de lemn, pentru a zdrenţui găluştele. Serveşti supa fierbinte, cu leuştean proaspăt tocat.
Pofta buna!