Supă de gulii cu găluşte de făină
PrinteazaSupă de gulii cu găluşte de făină
specific unguresc
- 2-3 gulii
- 2 linguri ulei
- sare
- piper măcinat
- pătrunjel verde
- condiment
- 1 ou
- făină
- un praf de sare
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu ulei pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit mai mult pe jumătate.
Mai pui atâta apă caldă câtă supă doreşti să prepari şi potriveşti de sare şi piper. Prepari găluştele dintr-un ou, făină şi sare, din care, prin amestecare, trebuie să-ţi iasă o compoziţie ca o smântână groasă.
Pui o oală cu apă şi sare la fiert şi când apa a dat în clocot iei cu linguriţa din compoziţie şi dai drumul găluştelorîn apă. După ce au fiert, le scoţi cu o spumieră şi le pui în oala cu supă.
Cât timp acestea fierb la foc mic, faci un rântaş subţire dintr-o linguriţă de făină desfăcută într-o ceaşcă de apă pe care îl torni în supă. Laşi să dea încă un clocot şi adaugi verdeaţa şi condimentul după gust.
Supă de gulii cu găluşte de făină
Poftă bună!