Supa de gulii cu galuste si smantana
PrinteazaO reteta foarte simpla de supa de gulii cu ceapa, ulei, faina, smantana, sare, patrunjel verde si galuste.
- gulii 600 g
- supă 2 1
- ceapă 60 g
- ulei 80 ml
- trei linguri de făină
- smântână 100 g
- sare şi o linguriţă de knorr
- pătrunjel verde
- găluşte 3-4 buc. la o porţie
Mod de preparare:
Guliile se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de Knorr Delirat. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte separat într-o crăticioară cu ulei.
Peste ceapă se presară făina şi se prăjeşte totul uşor, fără culoare. Rântaşul rezultat se stinge cu puţină supă şi se pune peste gulii.
Se continuă fierberea încă 10 minute, după care se adaugă găluştele preparate. Se potriveşte gustul cu sare, iar înainte de servire se adaugă smântână şi verdeaţă tocată.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- supa de gulii cu galuste
- ciorba de gulii cu galuste