Supa de gulii cu usturoi
PrinteazaSupa de gulii cu usturoi din: gulii, usturoi, ceapa, ulei, telina, patrunjel, sare, piper.
- 4 gulii mari
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe
- 50ml ulei
- 1 telina
- 1 leg. patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata ceapa si se taie în cubulete. Se caleste în ulei pâna când se îngalbeneste, apoi se adauga guliile taiate în bastonase si telina în cubulete.
Când legumele s-au înmuiat suficient, se presara cu faina si se amesteca bine, apoi se toarna 3 l apa calda peste ele si se lasa la fiert, la foc potrivit.
Se piseaza usturoiul si se încorporeaza în smântâna. Aceasta se adauga în supa numai dupa ce a fost luata de pe foc si dupa ce s-a racit putin.
Se poate pune smântâna si direct în farfurii.
Pofta buna!