Supa de homar cu vin
PrinteazaSupa de homar cu vin din: homar, unt, ceapa, morcov, telina, coniac, vin alb, supa de peste, pasta de tomate, orez, verdeata, smantana, sare, piper.
- 500 g homar proaspăt
- 75 g unt
- 1 ceapa, tocata
- 1 morcov cubulete
- 1 telina cubulete
- 45 ml coniac
- 250 ml vin alb sec
- 1 l supa de pește
- 15 ml pasta de tomate
- 75 g orez cu bob lung
- 1 legatura verdeata
- 150 ml smantana
- sare
- piper alb măcinat
- ardei iute
Mod de preparare:
Se taie homarul în bucăți. Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie mare, se adaugă legumele și gatiti la foc mic pana se inmoaie. Incorporati homarul si gatiti cateva minute pana cand cochilila se inroseste.
Se toarnă coniacul și gatiti pana se evapora. Se adaugă vinul și gatiti pana se reduce la jumatate. Se toarnă supa și se fierbe timp de 2-3 minute.
Se scoate homarul.
Se incorporeaza pasta de tomate și orezul, se adaugă legatura de verdeata si fierbeti pana se fragezeste orezul.
Între timp, scoateți carnea de homar din coajă și adaugati intr-o tigaie in care rumeniti cateva minute. Adaugati apoi supa in blender. Omogenizati foarte bine. Strecurati printr-o sita cu ochiuri fine intr-o cratita.
Asezonati cu sare si piper. Incorporati carnea de homar.
Pofta buna!