Supa de legume coapte
PrinteazaSupa de legume coapte din: ceapa, cartofi, ardei, usturoi, rosii, lamaie, miere, cimbru, rozmarin, ulei de masline, supa de pui, linte.
- ceapă roşie, decojită
- 2 cartofi dulci mari, decojiţi
- 2 ardei roşii, tăiaţi mărunt
- 6 căţei de usturoi
- 6 roşii, tăiate în felii groase
- 30 ml suc de lămâie
- 5 ml miere
- 4 crenguţe de cimbru
- 1 crenguţă de rozmarin
- ulei de măsline
- 1,2 l supă de pui
- 1 conservă de linte, scursă şi clătită
Mod de preparare:
Taie ceapa în felii groase şi cartofii dulci în bucăţi de mărime similară. Pune-le într-un vas pentru cuptor împreună cu ardeii roşii, usturoiul şi roşiile. Stropeşte cu sucul de lămâie şi miere şi presară ierburi şi piper.
Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru 30 de minute, apoi îndepărteză folia şi măreşte temperatura cuptorului pentru a se rumeni încă 10 minute, pentru un plus de culoare.
Amestecă legumele cu supa şi lintea. Pasează puţin pentru o textură fină. Serveşte supa caldă, cu pâine proaspătă şi unt. Poţi adăuga deasupra fulgi de ardei iute şi bacon.
Supa de legume coapte
Pofta buna!