Supa de legume cu castane
PrinteazaSupa de legume cu castane din: usturoi, ceapa, castane, sare, piper.
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă verde
- 1/2 cană de piure de roşii
- 25-30 de castane prăjite
- 8 căni de supă de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prăjesc într-o oală generoasă 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă verde tăiată mărunt până ce devin aurii, se adaugă 1/2 cană de piure de roşii şi 25-30 de castane prăjite şi decojite şi se lasă pe foc încă puţin.
La urmă se toarnă 8 căni de supă de legume şi se lasă să fiarbă timp de cel puţin 40 de minute până ce castanele se taie uşor cu furculiţa. Se adaugă sare şi piper după gust.
Supa se poate servi şi cremă: se pune totul la blender.
Pofta buna!