Supa de legume cu cimbru
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de legume cu cimbru din: ceapa, ardei gras, dovlecei, patrunjel, telina, morcov, orez, rosie, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, piper, iaurt si patrunjel.
- o ceapă
- un ardei gras
- doi dovlecei
- o rădăcină de pătrunjel
- un sfert de ţelină
- un morcov
- 3 linguri cu orez
- o roşie
- o lingură cu pastă de tomate
- două linguri cu ulei
- cimbru
- sare
- piper
- iaurt
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ţelina, morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, spală şi se taie cubuleţe. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi vinişoare, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt sau se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi legumele tocate, se călesc până se înmoaie şi se iau de pe foc. Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele călite, o lingură cu sare şi puţin piper.
Când legumele sunt aproape fierte se adaugă orezul spălat şi scurs de apă. Se fierbe 15 minute, se adaugă dovleceii spălaţi şi tăiaţi felii.
Se fierbe 10 minute, se adaugă roşia dată prin râzătoare şi pasta de tomate, puţin cimbru şi se mai fierbe 15 minute. Se serveşte fierbinte sau călduţă, cu iaurt şi presărată cu cimbru tocat sau pătrunjel.
Poftă bună!
Este buna supa? Intre ca as vrea s-o prepar si eu