Supa de legume cu cimbru

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de legume cu cimbru din: ceapa, ardei gras, dovlecei, patrunjel, telina, morcov, orez, rosie, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, piper, iaurt si patrunjel.

Ingrediente:Supa de legume cu cimbru

  • o ceapă
  • un ardei gras
  • doi dovlecei
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un sfert de ţelină
  • un morcov
  • 3 linguri cu orez
  • o roşie
  • o lingură cu pastă de tomate
  • două linguri cu ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • iaurt
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ţelina, morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, spală şi se taie cubuleţe. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi vinişoare, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt sau se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi legumele tocate, se călesc până se înmoaie şi se iau de pe foc. Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele călite, o lingură cu sare şi puţin piper.

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă orezul spălat şi scurs de apă. Se fierbe 15 minute, se adaugă dovleceii spălaţi şi tăiaţi felii.

Se fierbe 10 minute, se adaugă roşia dată prin râzătoare şi pasta de tomate, puţin cimbru şi se mai fierbe 15 minute. Se serveşte fierbinte sau călduţă, cu iaurt şi presărată cu cimbru tocat sau pătrunjel.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Este buna supa? Intre ca as vrea s-o prepar si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.