Supă de legume cu costiţă şi crutoane
PrinteazaO reteta de supa de legume cu costita si crutoane din: mazare, dovlecei, costita, supa concentrata de legume, smantana, unt, faina alba, sare, piper si crutoane.
- 400 g mazăre din conservă (sau congelată)
- 400 g dovlecei (zucchini)
- 80 g costiţă
- 600 ml supă concentrată de legume
- 100 g smântână
- 25 g unt
- 2 linguri faină albă
- sare şi piper
- crutoane
Mod de preparare:
Indepărtează capetele dovleceilor, spală-i, curăţă-i şi taie-i rondele mai groase. Taie costiţa bastonaşe şi prăjeşte-le puţin. Scoate-le cu o paletă cu găuri, scurge-le şi pune-le pe o farfurie.
Pune într-un castron ceramic untul, mazărea nedecongelată (sau din conservă) şi dovleceii. Sărează şi piperează, după gust. Toarnă supa şi pune la fiert circa 10 minute în cuptor.
Amestecă faina cu 2-3 linguri de supă şi toarn-o în vasul cu legume. Amestecă şi mai lasă în cuptor 5 minute. Scoate vasul şi pasează legumele cu un blender de mână.
Dă-1 la cuptor încă 3-4 minute, la putere maximă. Când începe să clocotească, scoate-1 din cuptor şi adaugă sare, după gust. Încălzeşte smântână într-o crăticioară şi adaugă amestecul pasat împreună cu costiţa prăjită.
Pune supa-cremă într-o supieră şi serveşte-o cu crutoane preparate în prealabil (cubuleţe de pâine veche prăjite câteva minute într-un amestec de unt şi puţin ulei).
Supă de legume cu costiţă şi crutoane
Poftă bună!