Supă de legume cu costiţă şi crutoane

Printeaza

O reteta de supa de legume cu costita si crutoane din: mazare, dovlecei, costita, supa concentrata de legume, smantana, unt, faina alba, sare, piper si crutoane.

Ingrediente:Supă de legume cu costiţă şi crutoane

  • 400 g mazăre din conservă (sau congelată)
  • 400 g dovlecei (zucchini)
  • 80 g costiţă
  • 600 ml supă concentrată de legume
  • 100 g smântână
  • 25 g unt
  • 2 linguri faină albă
  • sare şi piper
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Indepărtează capetele dovleceilor, spală-i, curăţă-i şi taie-i rondele mai groase. Taie costiţa bastonaşe şi prăjeşte-le puţin. Scoate-le cu o paletă cu găuri, scurge-le şi pune-le pe o farfurie.

Pune într-un castron ceramic untul, mazărea nedecon­gelată (sau din conservă) şi dovleceii. Sărează şi piperează, după gust. Toarnă supa şi pune la fiert circa 10 minute în cuptor.

Amestecă faina cu 2-3 linguri de supă şi toarn-o în vasul cu legume. Amestecă şi mai lasă în cuptor 5 minute. Scoate vasul şi pasează legumele cu un blender de mână.

Dă-1 la cuptor încă 3-4 minute, la putere maximă. Când începe să clocotească, scoate-1 din cuptor şi adaugă sare, după gust. Încălzeşte smântână într-o crăticioară şi adaugă amestecul pasat împreună cu costiţa prăjită.

Pune supa-cremă într-o supieră şi serveşte-o cu cru­toane preparate în prealabil (cubuleţe de pâine veche prăjite câteva minute într-un amestec de unt şi puţin ulei).

Supă de legume cu costiţă şi crutoane

Supă de legume cu costiţă şi crutoane

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.