Supa de legume cu galuste-strudel

Printeaza

Supa de legume cu galuste-strudel din: morcovi, patrunjel, telina, ulei, sare, patrunjel, telina, ou, faina, ceapa, gris, boia, piper.

Ingrediente:Supa de legume cu galuste-strudel

  • 300 g morcovi
  • 300 g rădăcină pătrunjel
  • 300 g ţelină
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • frunze de pătrunjel şi ţelină

Gâluşte:

  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 lingură gris
  • 1/2 linguriţă de boia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se prepară supa: rădăcinoasele tăiate mărunt se călesc 2-3 min. în ulei cu sare; se adaugă 2l apă şi se fierbe pe jumătate.

Se prepară găluştele: se frământă mai întâi aluatul. Se bate oul cu un vârf de cuţit de sare, se adaugă făina şi se frământă. Se lasă cca 10 min. acoperit, după care se întinde o foaie subţire şi se lasă la uscat.

Se prepară umplutura:

Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se căleşte şi se presară grişul, se mai prăjeşte 1 min.

Se adaugă boia, se ia de pe foc, se presară sare şi piper după gust.

Umplutura se repartizează peste foaia de aluat, se rulează şi, cu ajutorul unei linguri de lemn sau palete de plastic, se taie triunghiuri din rulou.

Se adaugă în supă şi se fierb la foc mic, până îşi dublează volumul. Se presară în supă frunze de pătrujel şi ţelină.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.