Supă de legume cu găluşte

Printeaza

Supă de legume cu găluşte din: ceapa, usturoi, ardei, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, sare, piper, ulei de masline, oua si gris.

Ingrediente:

  • 1-2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • o radacina de patrunjel
  • o radacina telina
  • un pastarnac mic
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • o legatura patrunjel pentru ornat
  • 2 oua
  • 100 g gris

 

Mod de preparare:

Se spală si se curăţă legumele. Se pun să fiarbă în oala de supă, adăugându-se o linguriţă de sare si una de ulei de măsline, căţeii de usturoi şi piperul. Se lasă să fiarbă acoperită cu capac.

Se separă ouăle. Se’bat albuşurile spumă, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la final, grisul. Se încorporează uşor, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se scot legumele din oală în sită şi se formează găluştele.

Compoziţia se pune cu lingura în supă şi se lasă să fiarbă. După ce s-au-umflat şi au mai dat într-un clocot, se dă deoparte supa. Se serveşte ornată cu patrunel proaspat.

Supă de legume cu găluşte

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.