Supă de legume cu ghimbir
PrinteazaSupă de legume cu ghimbir din: fasole verde, ciuperci, morcovi, ceapa alba, dovlecel, porumb, sos de chili, ghimbir, sos de soia, ulei, sare, piper, ceapa verde, patrunjel.
- 400 g fasole verde
- 300 g ciuperci
- doi morcovi
- doua cepe albe
- un dovlecel
- 150 g porumb din conserva
- 5 g sos de chili
- o jumatate de lingurita cu ghimbir
- o lingura cu sos de soia
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- ceapa verde
- patrunjel
Mod de preparare:
Fasolea verde se spală, se taie bucăţi mici şi se pune într-un bol. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie fâşii subţiri cu ajutorul cuţitului de curăţat legume. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori sau felii. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie felii potrivit de groase.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul şi ceapa, se călesc cinci minute, apoi se adaugă ciupercile şi dovlecelul tăiat bastonaşe sau felii subţiri. Se călesc până se înmoaie legumele, se adaugă ghimbirul ras, se mai ţin două minute pe foc, apoi se pun la fiert în trei litri de apă clocotită.
Se adaugă fasolea verde, se condimentează după gust şi se lasă să fiarbă. Cu zece minute înainte de a se lua de pe foc se adaugă sosul de soia, sosul chili şi porumbul.
Se serveste fierbinte simpla sau presarata cu ceapa si patrunjel tocat.
Supă de legume cu ghimbir
Pofta buna!