Supă de legume cu orez

Printeaza

Supă de legume cu orez din: morcovi, ceapa alba, praz, mazare, cartofi, orez, ulei, ardei iute, ardei capia, telina, usturoi, ghimbir, frunza de dafin, salvie, patrunjel, iaurt, sare si piper.

Ingrediente:Supa_de_legume_cu_orez

  • doi morcovi
  • doua cepe albe
  • un fir de praz
  • 250 g mazare
  • 4 cartofi
  • 50 g orez
  • 100 ml ulei
  • un ardei iute
  • doi ardei capia
  • o telina mica
  • doi catei de usturoi
  • 5 g ghimbir
  • o frunza de dafin
  • salvie
  • patrunjel
  • iaurt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii sau cubuleţe. Cepele şi prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de se¬minţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul şi ţelina, se călesc cinci minute, apoi se adaugă ceapa, prazul şi ardeii capia.

Se călesc până se înmoaie, apoi se toarnă într-o oală în care fierb trei litri de apă. Se lasă pe foc până ce sunt pe jumătate fierte, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, mazărea şi ghimbirul. Se adaugă orezul, frunza de dafin, sare şi piper după gust şi se continuă fierberea.

Când orezul şi legumele sunt fierte se ia oala de pe foc, se verifică de gust, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească zece minute. Se serveste calda, presarata cu salvie sau patrunjel proaspat tocate sau cu iaurt.

Supă de legume cu orez

Supa_de_legume_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.