Supă de legume cu peşte
PrinteazaSupă de legume cu peşte
Ingrediente:
- două kg peşte
- 3 morcovi
- 4 cartofi
- 100 ml ulei de măsline
- 3 dovlecei
- 5 cepe mici (arpagic)
- ţelină
- 3 roşii
- o lingură de pastă de tomate
- 50 ml zeamă de lămîie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă şi spală peştele, apoi taie-l în porţii egale, de mărime potrivită. Presară sare şi piper, stropeşte cu jumătate din cantitatea de zeamă de lămîie, apoi lasă două ore peştele, într-un vas acoperit, la rece.
Incălzeşte apa în oală, iar atunci cînd fierbe, pune în ea morcovii (tăiaţii rondele), ţelina şi dovleceii (tăiaţi cubuleţe), ceapa (crestată) şi jumătate din cantitatea de ulei. Cînd legumele sînt pe jumătate fierte, adaugă roşiile, pasta de tomate, cartofii (tăiaţi în cuburi) şi peştele.
Continuă fierberea pentru 20-30 de minute (în funcţie de peşte), la foc mic şi cu vasul acoperit. Spumează din cînd în cînd, dacă e nevoie. Cînd nu mai face spumă, adaugă restul de zeamă de lămîie şi restul de ulei.
Zeama să fie mai deasă, legumele şi peştele nu trebuie să se zdrobească.
Supă de legume cu peşte
Pofta buna!