Supa de legume cu sos de rosii
PrinteazaSupa de legume cu sos de rosii din: praz, morcov, patrunjel, rosii, ardei, cartofi, ulei, sare, piper.
- un fir praz
- un morcov
- o rădăcină pătrunjel
- 4 roşii în bulion
- 3 cartofi
- un ardei gras
- 250 ml suc de roşii
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prazul tăiat rondele se pune la călit în ulei. Se adaugă ardeiul tăiat fideluţă şi morcovul trecut prin râzătoare. Se lasă 2-3 minute.
Se pun şi cartofii cuburi, se toarnă apă şi se lasă la fiert 20 de minute.
Se pun roşiile fără pieliţe şi tocate mărunt, sucul de roşii, se mai completează cu apă şi se mai lasă la fiert 10 minute. La final, se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se serveşte cu pâine prăjită.
Pofta buan!