Supa de legume cu taitei
PrinteazaO reteta de supa de legume cu taitei din: ou, morcovi, dovlecel, cartofi, faina, ulei, marar si sare. Supa devine mai aromata daca arunci in ea si 1-2 catei de usturoi zdrobiti.
- 1 ou
- 3 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 100 g faina
- ulei
- marar verde
- sare
Mod de preparare:
Căleşte legumele tăiate cubuleţe în ulei la încins, apoi adaugă apă (2-3 litri), drege cu sare şi lasă să fiarbă. Cât se fierbe supa, prepară tăiţeii. Sparge oul şi bate-l cu furculiţa, adaugă făina puţin câte puţin. Când s-a îngroşat, frământă aluatul cu mâna (să aibă consistenţă elastică).
Presară pe blat făină şi întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie cât mai subţire. Presară făină, rulează foaia şi taie tăiţeii cât mai fin. Răsfiră-i pe o hârtie şi lasă-i la zvântat. Când supa e gata, adaugă tăiţeii şi dă-i în câteva clocote. Serveşte cu mărar.
Supa de legume cu taitei
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de legume cu taitei
- ciorba de legume cu taitei