Supa de legume milaneza cu sunca si slanina
PrinteazaSupa de legume milaneza cu sunca si slanina din: boabe mici de fasole albă, slănină afumată, şuncă crudă, unt sau margarină, ceapă, morcov, usturoi verde, zucchino, mazăre congelată sau proaspăt curăţată, bulion de carne, usturoi, sare, frunză de dafin, roşii, piper măcinat, salvie uscată, orez fiert, busuioc tocat, parmezan.
Ingrediente:
- 50 g boabe mici de fasole albă
- 50 g slănină afumată
- 50 g şuncă crudă
- unt sau margarină
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 tulpină mică de usturoi
- 1 zucchino mic
- 100 g mazăre congelată sau proaspăt curăţată
- 600 ml bulion de carne
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 sare
- 1/2 frunză dafin fărâmiţată
- piper măcinat
- 2 roşii
- salvie uscată sau mărunt tocată
- 75 g orez fiert
- busuioc tocat
- 40 g parmezan răzuit
Mod de preparare:
Boabele de fasole se lasă peste noapte la înmuiat. Slănina şi şunca se taie foarte mărunt şi se pun în grăsime. Legumele se taie felii f. subţiri.
Se scurg boabele de fasole şi împreună cu mazărea şi legumele se adaugă la slănină şi şuncă. Se prăjeşte totul puţin. Se stinge cu bulion de carne şi se lasă la foc moale cca 25 de min.
Căţeii demsturoi se freacă cu sare, împreună cu frunza de dafin şi mazărea, se adaugă Ia supă şi se condimentează cu piper.
Roşiile se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe, se adaugă împreună cu orezul la supă şi se lasă să fiarbă în continuare 10 min. Se pun salvia şi busuiocul, se presară cu parmezan.
Supa de legume milaneza cu sunca si slanina
Pofta buna!
Foarte buna supa