Supă de legume şi arpacaş
PrinteazaSupă de legume şi arpacaş din: ciuperci uscate, ulei de masline, file de piept de pui, arpacas, varza de bruxelles, morcovi, telina, mazare, sare, piper, patrunjel.
- 1 mana ciuperci uscate
- 20 ml ulei de masline
- 300 g file de piept de pui (fara piele)
- 100 g arpacas
- 400 g amestec de legume congelate (varza de bruxelles, morcovi, telina, mazare)
- sare
- piper
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Ciupercile se aşază în apă caldă şi se lasă să se înmoaie cca 20 min. Se înmoaie şi arpacaşul în apă rece, timp de cca 30 min. Se taie carnea cuburi. Se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc cuburile de carne de pui. Apoi se adaugă arpacaşul şi se prăjesc împreună.
Se adaugă apoi ciupercile, cu tot cu apă, şi legumele tăiate mărunt. Se toarnă 1 l de apă sau supă de legume sau de pasăre şi se potriveşte de sare şi piper măcinat. Se acoperă vasul cu un capac şi se dau ingredientele în clocot.
Se lasă să fiarbă supa până ce se înmoaie arpacaşul (cca 15-20 min.). Se adaugă pătrunjel verde proaspat tocat si se serveste imediat.
Supă de legume şi arpacaş
Pofta buna!