Supa de legume si carnati
PrinteazaSupa cu legume si carnati din: carnati, usturoi, ceapa, unt, ulei, pastarnac, cartofi, sare, piper, smantana, faina, oua, cimbru.
- 450 g cârnaţi
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 linguriţă de unt
- 2 linguri de ulei
- 1/2 păstârnac
- 3-4 cartofi
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de piper alb
- 100 ml smântână
- 1 lingură de făină
- 4 ouă fierte tari
- 2 linguriţe de cimbru uscat
- pâinici rotunde
Mod de preparare:
Fierbe cârnaţii în 2 litri de apă. Scoate-i într-o farfurie.
Căleşte în unt şi ulei usturoiul şi ceapa tocată, apoi adaugă păstârnacul ras, cartofii cuburi mici, dafinul, sarea şi piperul.
Toarnă apa în care au fiert cârnaţii şi fierbe-le 20-25 de minute, la din supă un polonic, încorporează smântână şi făina, apoi toarnă în oală şi mai fierbe totul 1 -2 minute. La final, pune cârnaţii tăiaţi rondele.
Serveşte supa în pâinicile scobite, pune deasupra ouă fierte tăiate în sferturi şi presară cimbru.
Pofta buna!