Supa de leurda cu smantana
PrinteazaSupa de leurda cu smantana din: usturoi, ceapa, leurda, smantana, unt, ulei, faina, supa de legume, sare, nucsoara.
- un cătel usturoi
- ceapa
- 2 legături leurdă
- 180 ml smântână de gătit
- o lingură unt
- 4 linguri ulei
- 2 linguri făină
- un litru supă de legume
- sare
- un praf de nucşoară
Pentru servit:
- piper roşu
- sparanghel
Mod de preparare:
Într-o oală se pun untul si uleiul la încins şi se adaugă apoi ceapa şi un cătel die usturoi, tăiate. Se lasă săi se înmoaie, se presară făina, se lasă 2-3 secunde, se toarnă supa şi, amestecând, se lasă la fiert 15 minute.
Se adaugă leurda bine spălată şi tăiată mai mare şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. Se mai tine 5 minute pe foc, se mixează, se adaugă smântâna Si se potriveste gustul de sare si nuc5oară.
Se serveşte cu piper roşu şi sparanghel, fiert în prealabil.
Pofta buna!