Supa de limba

Printeaza

Supa de limba din: morcov, praz, patrunjel, varza, rosii, sare, piper, limba de vita, pastarnac, ulei.

Ingrediente:Supa de limba

  • 2 morcov
  • 1 praz
  • patrunjel
  • 1-2 frunze varza
  • 2-3 rosii
  • piper
  • sare
  • apa
  • 600 g limba de vaca
  • 1 pastarnac
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii.

Se clateste apoi in apa rece, se opareste in apa clocotita si chiar se lasa sa dea 2-3 clocote, dupa care se jupoaie, inlaturind toata pielita in care este imbracata limba.

Limba astfel curatata si limpezita in apa rece se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte, la foc. Dupa ce a dat in clocot, se stringe toata spuma care s-a format pe deasupra, apoi se adauga o lingura de apa rece, care ajuta la formarea spumei.

Se stringe din nou si se repeta aceasta operatie de cite ori este nevoie. Se lasa supa sa fiarba incet, la un foc potrivit, si, cind nu se mai formeaza spuma, se adauga ceapa si zarzavatul curatat, spalat si crestat in patru.

Se acopera vasul cu un capac pentru ca supa sa nu scada prea mult, lasind intr-o parte o mica deschizatura pe unde sa iasa aburii.

Rosiile, curatate de simburii si pielite, se taie in felii, apoi se adauga impreuna cu boabele de piper cind limba este aproape fiarta.

Se lasa sa mai fiarba 15 -20 min. cind, fiind gata, se ia de pe foc si se lasa sa se limpezeasca.

Se strecoara apoi jumatate din cantitate intr-o cratita, in care se fierbe garnitura cu care supa va fi servita la masa ( galuste, orez si gris).

Dupa ce garnitura este fiarta, se rastoarna supa in castron, iar pe deasupra se presara patrunjel tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.