Supa de linte cu ciuperci
PrinteazaSupa de linte cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ulei, linte, maghiran, sare, piper.
- 100 g ciuperci
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 2 morcovi
- 2 tulpini de ţelină
- 1 lingură ulei de măsline
- 300 g linte roşie
- 1 l supă de legume
- 2 fire de măghiran sau pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui lintea sa se înmoaie pentru 1 oră, în apă călduţă, cât să o acopere. Cureţi ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina, le speli şi le tai în cubuleţe. Tai tulpinile de ţelină în rondele fine.
Scurgi lintea într-o strecurătoare şi o treci prin jet de apa rece. încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina. Adaugi supa, ciupercile tăiate în felioare şi Iaşi să fiarbă la foc mic, 20-25 de minute.
Cand toate ingredietele au fiert, sărezi şi condimentezi şi serveşti porţiile presărate cu verdeaţă fin tocată.
Pofta buna!
foarte buna supa de linte!