Supa de linte cu costita si carnati servita in painici de casa
PrinteazaSupa de linte cu costita si carnati servita in painici de casa
- 4 chifle de circa 250 g fiecare
- 1 bucată de cârnat afumat de circa 400 g
- 200 g linte brună
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ţelină mică de circa 50 g
- 1 ardei gras verde
- 2 cartofi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 roşii
- 1,5 supă de carne
- Sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri unt
Preparare:
Intr-un bol, pune lintea la înmuiat în apă rece, timp de trei ore. Toacă mărunt morcovul, ceapa şi ţelina şi taie ardeiul fâşii subţiri. Taie cartofii cuburi mici. Intr-un vas neaderent, încinge uleiul şi sotează ceapa, morcovul şi ţelina, până când devin sticloase.
Adaugă apoi cartofii şi ardeiul şi continuă să sotezi circa trei-patru minute. Stinge cu supa de carne şi adaugă lintea şi roşiile Lasă supa să fiarbă timp de 40 de minute. Adaugă sare, piper negru proaspăt măcinat şi untul. Curăţă cârnatul de pieliţă, taie-l felii subţiri şi adaugă-l în supa fierbinte, fără să mai dea în clocot.
Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, taie treimea superioară a chiflelor şi îndepărtează miezul. Rupe-l bucăţi şi rumeneşte-l în cuptor, pentru a obţine crutoane.
Serveşte imediat chiflele umplute cu supă fierbinte.
Pofta buna!
Mereu am vrut sa incerc supa servita in paine. Pare foarte rafinat si cred ca este si gustos. Merita sa incerc.